Werken in de cloud

De laatste jaren is er een duidelijke trend waarneembaar, die inspeelt op de behoefte van flexibeler werkplekken en werken in de cloud. Een behoefte die door zowel werknemer als werkgever wordt ervaren. Denk hierbij aan flexibele werkplekken binnen de onderneming zelf, een online werkplek vanuit de woning van de werknemer, bij de klant of op een locatie onderweg. De voordelen voor het personeel zelf lijken meteen duidelijk, maar wat schiet de werkgever hier mee op? En, even belangrijk, hoe gemakkelijk is het om een online werkplek te realiseren?

Werken op afstand met een cloud werkplek

Thuiswerken kan voor werknemers belangrijk zijn. Niet alleen om lange wachttijden in de file te voorkomen, maar ook omdat door het gezinsleven en de afstemming op werktijden van de partner het heel prettig kan zijn om de werkuren flexibel in te zetten. Ofwel: geen werkperiode van acht achtereenvolgende uren, maar verschillende periodes, verspreid over de hele dag en avond. Nette evenveel uren, waarbij het gevoel van vrijheid en de verantwoordelijkheid van de werknemer garant staan voor efficiënt ingevulde uren, wellicht zelfs efficiënter dan de achtereenvolgende uren op kantoor.

Communicatie

Om thuis werken in de cloud mogelijk en effectief te maken moet de communicatie met het bedrijf optimaal zijn. Dat wil zeggen, er moeten net zo snel en eenvoudig afspraken en overlegmomenten met collega’s mogelijk zijn als wanneer je in het bedrijfspand zelf bent. Maar vooral moet er gezorgd worden voor een optimale verbinding met de programma’s en de bestanden. Aan de kant van de werknemer moet er daarom gezorgd worden voor een snelle en geoptimaliseerde breedband internetverbinding.

Organisatie

Ook aan de kant van de werkgever moet de communicatie optimaal zijn, dat spreekt voor zich. Het mooiste is het als het principe van werken in de cloud voor alle werknemers geldt, of ze nu thuis werken, op kantoor, of vanaf een tijdelijke werkplek onderweg. Door alle bestanden in de cloud te plaatsen wordt elke werkplek een online werkplek. Met een cloud werkplek heeft u overal toegang tot alle belangrijke gegevens, de enige voorwaarde is een werkende internetverbinding.

Gemak

Voor de werknemers betekent een goede cloud werkplek dat er gewerkt kan worden, met over dezelfde werkomgeving. De oplossingen van itzz integreren de software die je bedrijf standaard gebruikt. Er kan gewerkt worden met de pc, de laptop, een tablet of zelfs met de mobiele telefoon.En dat zorgt voor helderheid, bespaart een ingewikkeld leertraject en maakt het werken eenvoudiger. Kortom, het betekent gemak. Werken in de cloud met een geoptimaliseerde online werkplek is zo in het voordeel van werknemer én werkgever. Neem snel contact op met ittz en ontdek hoeveel u kunt besparen.