Geen grote updates voor Windows 8.1 meer op komst

Microsoft is niet van plan om nog nieuwe grote versies voor Windows 8.1 uit te brengen. Dat meldt Microsoft op zijn blog.

In april dit jaar bracht Microsoft de eerste grote update voor Windows 8.1 en Windows Server 2012 R2 uit, waarin een aantal veranderingen werden doorgevoerd aan het besturingssysteem.
Na de eerste grote update werd er door velen verwacht dat Microsoft in de tweede helft van dit jaar met een tweede grote update zou komen. Die berichten ontkracht

Microsoft nu: “ondanks geruchten en speculatie zijn we niet van plan om een ‘Windows 8.1 Update 2’ uit te brengen. Uiteraard blijft men de gebruikelijke security updates wel uitvoeren en beschikbaar maken via Windows Update (WU) en Windows Server Update Services (WSUS). Op 12 augustus staan voor zowel Windows 8.1 en Windows Server 2012 R2 weer nieuwe updates gepland.

‘Als aanvulling op de reguliere security updates zal deze Windows Server 2012 R2 update tevens een aantal bug fixes bevatten die de performance en betrouwbaarheid voor uw infrastructure verbeteren.  Er zijn geen veranderingen aan systeem APIs. Al uw applicaties zouden moeten blijven werken zonder her-certificering of her-validatie” alsdus Microsoft

Windows 9 komt vermoedelijk in april 2015 uit. Onlangs liet Microsoft-ceo Satya Nadella weten dat in een volgende versie van Windows, alle versies zullen worden samengevoegd; de desktop-, tablet- en telefoonversies worden in één systeem gerold.

Bron: Microsoft en NU.nl

Deel uw ervaring: