Waarom kiezen voor een telecommunicatie system dat gebruikt maakt van WebRTC?

Bij het kiezen van een nieuw telecommunicatiesysteem, zijn er veel overwegingen voor een bedrijf die de keuze bepalen. Elk systeem heeft zijn unieke eigenschappen, en het is cruciaal voor elke belofte die een vendor maakt dit zorgvuldig en puntsgewijs te onderzoeken, zodat u de juiste oplossing voor uw zakelijke behoeften kiest.

Om ervoor te zorgen dat het telecommunicatie-systeem dat u kiest toekomstbestendig is, is er echter één punt waarop u zich niet kan veroorloven om compromissen te sluiten: het kiezen
van een leverancier die WebRTC technologie benut.

WebRTC, of Web Real Time Communication, is een open-source project gepromoot door Google, Mozilla en andere vooraanstaande technologie bedrijven. Het maakt real-time communicatie mogelijk binnen een webbrowser, zodat video, spraak en chat communicatie real time kan gebeuren. Bijvoorbeeld door het gebruik van WebRTC, kan een gebruiker een videoconferentie initiëren door op een koppeling op uw website te klikken en daarmee direct verbinding te maken met teamleden van bijvoorbeeld uw service desk -zonder software of plug-ins te downloaden en/of te installeren, en geen dure programma’s aan te schaffen.

Toekomstvast

WebRTC is de technologie van de toekomst, en de bedrijven die deze groeiende technologie niet in hun communicatie systemen opnemen lopen het risico de boot te missen. Volgens het laatste WebRTC Industry Toekomst Verslag van Disruptive Analysis, zullen er in 2019 meer dan 6 miljard WebRTC ondersteunende apparaten en 2 miljard individuele gebruikers zijn die ongeveer 60 procent van de internetpopulatie vertegenwoordigen.

Er zijn vele redenen voor de toenemende adoptie van WebRTC, waaronder:

  • Het is gratis te gebruiken, want het is een open source systeem,
  • Het versleutelt spraak- en videocommunicatie om de veiligheid te garanderen,
  • Het geeft duidelijk spraak- en videocommunicatie met behulp van codec-technologie,
  • Aansluitingen zijn direct, gratis, en kan worden gemaakt van elk apparaat
  • De technologie is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Visie

Leveranciers die geen gebruik maken van deze technologie konden wel eens onvoldoende beschikken over visie om uw bedrijf in de komende 3-5 jaar goed van dienst te zijn wanneer WebRTC vaker wordt toegepast. Wanneer uw bedrijf op zoek is om een nieuw communicatiesysteem in gebruik te gaan nemen adviseren wij u om ook eens te kijken naar potentiële leveranciers die de techniek van WebRTC reeds in hun platformen hebben opgenomen.

De toekomst is er sneller dan u denkt.

Bron: 3CX,

Deel uw ervaring: