Welke soorten Cloud diensten worden gebruikt door bedrijven?

Bedrijven maken gebruik van drie soorten cloud-diensten om hun gegevens op te slaan en haar gebruikers te voorzien van diensten:

 1. de publieke cloud,
 2. de private cloud,
 3. de hybride cloud.

Public Cloud diensten:

Een publieke cloud dienst is gebouwd op een extern platform gerund door een cloud-service providers zoals bijvoorbeeld Microsoft, IDC, IBM of Amazon. Met deze off-site cloud service, krijgen gebruikers hun eigen cloud binnen een gedeelde infrastructuur ergens op de wereld. De provider biedt een grote flexibiliteit aan systeembronnen voor uw ICT systeem, echter biedt geen systeembeheer en support desk. Een publiek cloud-systeem is ideaal voor organisaties die meer elasticiteit, kosteneffectiviteit en de nieuwste technologie willen omdat het ‘ijzer’ wordt beheerd door een extern bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-diensten voor een groot scala van klanten.

Voorbeelden van public cloud diensten zijn: Office 365, Google docs en Dropbox. Het installeren van een eigen boekhoud pakket is binnen deze oplossingen vaak niet mogelijk.

Private Cloud:

Een private cloud service is een cloud-platform gebouwd binnen je eigen muren op je eigen hardware en software. Omdat een private cloud wordt beheerd door uw eigen interne IT-team, is het ideaal voor bedrijven die exclusieve toegang, meer flexibiliteit en een grotere controle over hun cloud willen. Om een private cloud service te gebruiken, bouwen deze organisaties hun eigen datacenters, waardoor het een duurdere cloud optie is.

Hybride cloud:

Een hybride cloud service maakt gebruik van zowel private en publieke cloud platformen. In een hybride cloud-systeem, beheert uw eigen IT-team een deel van de wolk in-house en de rest off-site. Bijvoorbeeld, een hybride cloud-systeem is perfect voor een organisatie die business-gerelateerde gegevens (zoals klantenbestanden) in eigen beheer wil houden, maar minder gevoelige informatie mag opslaan bij een derde partij. Hybride cloud platformen worden door allerlei organisaties gebruikt maar 46 procent hiervan zijn organisaties met meer dan 1000 werknemers, volgens het Neovise onderzoek.

Welke van de 3 cloud oplossingen biedt itzz?

Bij itzz bieden wij u een private cloud oplossing vanuit ons veilige datacenter in Rotterdam. Wij maken geen gebruik van een wereldwijde cloud van Microsoft, IDC, IBM of Amazon. Uw data staat op onze (of uw eigen hardware) in Nederland en wij doen NIET aan overboeking. U hoeft de afgenomen server capaciteit niet te delen met andere gebruikers echter het geheel staat bij ons in het datacenter te Rotterdam. Wij geven u graag een rondleiding in het datacenter mocht u hier behoefte aan hebben.

Veiligheid en beschikbaarheid

Tenslotte is ons datacenter en zijn onze systemen zo ingericht dat wij standaard een beschikbaarheidsgraad van 99,8% op jaar basis (exclusief downtijd tijdens maandelijkse service window) kunnen behalen.

Enkele maatregelen voor veiligheid en beschikbaarheid in ons datacenter:

 • De cloud werkplek (of server) wordt via een Layer 3 switch verbonden.
 • Toegangsbeleid tot het datacenter is via een pas systeem geregeld. Klanten van het datacenter krijgen enkel toegang tot hun eigen suite waarna ze alleen toegang hebben tot hun eigen rack. Onze industriële racks zijn voorzien van combinatiesloten of sleutelsloten om efficiënte veiligheid gecombineerd met flexibiliteit te waarborgen.
 •  Alleen geautoriseerde medewerkers van itzz mogen het datacenter binnen. Daarnaast zijn de kasten van itzz en haar klanten afgesloten en alleen te bereiken door geautoriseerde medewerkers van itzz.
 • Geavanceerde tweetraps branddetectiesysteem in elke suite;
 • Koelsystemen met een PUE van 1.1
 • We monitoren of er hack pogingen worden gedaan op het telefonie- en het server platform.
 • Redundantie van internet verbindingen beschikbaar in het datacenter.
 • Hybrid cloud fail over en redundantie mogelijkheden in samenwerking met onze datacenter partner

Deel uw ervaring: