Uw eigen server in de cloud

Voor een nieuw te starten bedrijf is het vaak ondenkbaar dat ze servers moeten aanschaffen. Zij profiteren vanaf het begin van alles wat cloud computing te bieden heeft. Bestaande organisaties hebben deze luxe vaak niet en moeten dus veranderen als ze willen profiteren van cloud computing. Voor hen geld de steeds terugkerende vraag:

“Moet ik een nieuwe server kopen of naar de cloud?

De voordelen en redenen om cloud computing te gebruiken zijn in grote lijnen wel bekend. Flexibel, betalen naar gebruik, geen investering vooraf en leunen op de kennis en expertise van cloud providers zoals itzz. Oh ja, en mogelijk ook nog goedkoper. De werkelijkheid is echter dat het niet in alle gevallen zo gemakkelijk is om deze voordelen te behalen en wij willen u graag helpen bij het vraagstuk:

“Is een server in de cloud nou echt voordeliger voor mij?

Bij de invulling van cloud vraagstukken staat uw business case altijd centraal. Vaak spelen kosten – en in het bijzonder mogelijke besparingen – een grote rol. Met grote regelmaat krijgen wij het verzoek de kostenverschillen inzichtelijk te maken.

De volgende onderwerpen zijn hierbij van belang om samen met u te belichten:

  • Kosten van transformatie;
  • Maatwerk in de cloud;
  • Beschikbaarheid en performance

Wat is een server in de cloud?

De naam cloud computing verwijst naar het internet. In schematische voorstellingen wordt het internet vaak gesymboliseerd door een wolk.

Cloud computing is dus letterlijk het gebruiken van rekenkracht in de internet-wolk.

Capaciteit

Computercapaciteit en Softwaretoepassingen worden bij een server in de cloud over het internet gebruikt. De fysieke plaats waar de servers die de diensten leveren staan maakt niet meer uit. Om de server infrastructuur zo optimaal mogelijk te gebruiken maken we gebruik van virtualisatie. Wanneer u bij itzz een server in de cloud afneemt krijgt u een private server in de cloud. De processor, geheugen en opslag capaciteit word niet overboekt.

Beheer

itzz neemt uw zorgen uit handen door het beheer van de diensten voor u te verzorgen en u online toegang te geven. Dagelijks wordt een data back up gemaakt en ieder weekend maken wij eveneens een “snap shot” van uw gehele server in de cloud.

Service level

Teneijde helder Afspraken te maken over wat u mag verwachten van deze dienst bieden wij u onderstaande service level opties:

Starter Advanced
Hardware failover < 15 min < 10 min
Dedicated server core
Redundante storage
Daily backup
Ping monitoring
Service monitoring
Response time 2 hours 1 hour
Support desk 8.00u – 18.00u / 5 days 8.00u – 23.00u / 7 days
Prijs 20% van totaal 30% of totaal

itzz biedt u nu een veilige plek voor uw server inclusief beheer, voor een vast bedrag per maand.

Bereken hier uw voordeel

[WPCR_INSERT]